Czezar har dambesök

Czezar har haft dambesök en vecka vad resulatet blir får vi väl se, men roligt har de haft.



Czezar & Isa dansar








Ser ni Isa på bilden????




Three C´s Yodeling Bashful/Kirro på besök.

I helgen som var så kom Bashful/Kirro på besök. Han ska bo här en månad i sommar så jag ville han skulle träffa flocken igen. Det var roligt, det blev en del bilder.



Det ser väl ut att fungera bra.

I bakgrunden ser ni vårt nya uterum.



En blivande fotbollsspelare kanske.



Zixten blev glad att få en ny lekkamrat.



Kul typ den där store vite tyckte Bashful/Kirro.




När Kirro åkt hem tog Czezar & Zixten igen sig på gräsmattan.



Zixten letatde upp ett ben , modell stort.



Även små ben är goda.


Azka

Nu har Azka flyttat till ny fodervärd, Antti i Linköping.
Jag åkte med Emma dit igår, hon övningsskörde ca 70 mil. Hon var jätteduktig, även om jag var på helspänn för att hjälpa till att kolla var de andra trafikanterna var. Det blev en heldag med start 07.30 och hemkomst 19.00.



Jag fick prata en stund med henne innan hon ville ställa upp på bild.



Med viss tvekan ställde hon upp.



Det blåste en del så öronen ville inte riktigt, men så fick hon se ngt och då.......



åkte öronen fram, men då var fotografen emma på fel plats.


Foto: Antti

Hemma hos stormatte, där kunde man busa runt och sladda runt i kurvorna på parketten.


Foto: Antti

Efter en bra natt hemma hos husse så var det dax att besöka stormatte idag igen och hon är fantastisk på att torka blodpudding i små mycket goda bitar. Dessa kan husse ha och muta mig (Azka)med så att jag gör rätt saker när vi är ute på promenader runt i Linköping.



Vit kladdkaka

Här kommer ett recept på mycket god kladdkaka gjord på vit choklad.

Kladdkaka med vit choklad

För 10 personer.

Supergod variant på "vanlig" kladdkaka, med vit choklad i och uppe på! Nästan smälter i munnen! Ganska mäktig kaka så om man vill kan man strunta i glasyren, ta mindre eller bara ringla över lite smält choklad. Den här kakan ser inte så vit ut, men om man verkligen vill ha smaken av vit choklad kan man göra den vita glasyren istället för den mörka på bilden!

 

Ingredienser

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Valfritt:
1 1/2 tsk vaniljsocker eller
2 msk konjak
eller lite rivet citronskal

Glasyr:
150 g vit choklad/mörk choklad
1/2 dl vispgrädde

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, mjöl och ev smaksättning. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Nu till påsk kan man dekorera med gula marsipankycklingar.

Om man tycker att det blir för sött med vit choklad så kan man byta den mot mörkchoklad, eller helt strunta i glasyren och bara pudra över florsocker.

Servera som den är bara, eller med lite grädde eller vispad vaniljsås. Gott till är syrliga bär, hallon eller passionsfrukt.

 


RSS 2.0