Bilder från MH

Alice uppfödare Marita har skickat mig bilder från MH och här kan ni avnjuta dem.Här spanar vi på lekande figurant"Dumpe" dyker upp i skogenSpöken är otäcka....
Tur att jag har Kuvaszer hemma som kan skrämma iväg demJag håller mig på avståndMh gick bra, mammas duktiga flicka gjorde bra ifrån sig.

MH

Hej idag har jag och Alice varit på MH-test.
Det gick bra, hon var duktig mammas lilla flicka. Det Alice tyckte sämst om var spökena, dom var läskiga. Fullständigt resultat kommer senare.

Jag har också lämnat Busza i Kickis vård, hon ska föda sina valpar hos Kicki i Norge. Dom jag såg på ultaljud i fredags var sprudlande och aktiva, små pickande hjärtan på stora valpar i magen. Lycka till önskar vi.

Som sagt bilder och redogörelse kommer senare.

Vi hörs...

Nytt i vårsolenDet är nåt i hinken.....Nåt är det som lockar, längst ner.Om vi slår våra kloka huvuden i hop, kanske.....Oj en ny kuvasz eller??

Tarzan har ju fel,det är en ponny, LadyMen nu är det en kuvasz i alla fall och han låter lite arg, vad har jag gjort...Usch varför förföljer han just mig....Nej, nu får det vara nog!Jag vann i alla fall, lite blod får man tåla....Så här tjock är jag,säger BuszaSnygg också...En liten bild på fler i från flocken

Ja det var allt för idag, imorgon väntar MH för Alice, då blir det en ny rapport om dagsläget.
Busza kommer att flytta till Kicki för att föda sina valpar.

Tills dess.....

PåskaftonVi har varit och firat Ingva-Britt och träffat Zack.Elin & Zack hade det mysigt ihop.

Han blir mer och mer lik Czezar, blicken är pappa upp i dan.Det var inte bara Zack som låg och mös i gräset.Långfredag

Idag har vi haft gäster och jag hade brått i köket innan. Det var en del som skulle fixas. Jag hade börjat redan dagen innan med att plocka nässlor, skölja dom och förvälla dom.
Långfredagens kökstjänst innebar att vitlöksspäcka lammsteken och sen smörja in den med pesto innan den åkte in i ugnen. Potatisgratängen var nästa med rikligt med grädde och vitlök.
Dags för pajdeg som rördes i hop och sen en vila i kylskåpet medans löken skulle brynas mjuk och god, sen ner i matberedaren tillsammans med nässlorna. Förgrädda pajskalet och ner med lök och nässlor lite kryddor och riven ost på. In i ugnen och sen bara vänta på att dofterna skulle spridas i köket.
Dags att skiva kallrökt lax till rosor, det rykte syrran in och gjorde, mamma hjälpte till att skära upp snygga bitar av pajen på fat och sen dekorerades allt med ägghalvor och en klick turkisk youghurt en skiva citron.

Detta + sallad till lammsteken avnjöts med vitt eller rött vin i trevlig sällskap, till kaffet skånsk spettekaka som   syrran hade med i stället för en blomma.

Efter maten blev det klippning av foxterrier, det togs inga bilder av hänsyn till andra foxterrier ägare, men jag kan ta bilder på det som jag har kvar av honom vid ett senare tillfälle.

Vi hörs


Vilda vårlekar i solenErika är aktivitetsledare för flocken, som för stunden utökats med e hane till.Detta är White Runner´s Albion till vardags kallad "Tarzan". En ståtlig herre på 14 mån som behöver träna på att ställa upp sig för kameran.


Gäsp, gäsp vad lååååångtråkigt detta är.


Lite bus på gräsmattan med Alice.Eftersom även stora raser nu ska visas på bord övar Busza på det....................


April, april.....Jag kan blunda också matte....Alice säger att hon också kan.


RSS 2.0