Vit kladdkaka

Här kommer ett recept på mycket god kladdkaka gjord på vit choklad.

Kladdkaka med vit choklad

För 10 personer.

Supergod variant på "vanlig" kladdkaka, med vit choklad i och uppe på! Nästan smälter i munnen! Ganska mäktig kaka så om man vill kan man strunta i glasyren, ta mindre eller bara ringla över lite smält choklad. Den här kakan ser inte så vit ut, men om man verkligen vill ha smaken av vit choklad kan man göra den vita glasyren istället för den mörka på bilden!

 

Ingredienser

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Valfritt:
1 1/2 tsk vaniljsocker eller
2 msk konjak
eller lite rivet citronskal

Glasyr:
150 g vit choklad/mörk choklad
1/2 dl vispgrädde

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, mjöl och ev smaksättning. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Nu till påsk kan man dekorera med gula marsipankycklingar.

Om man tycker att det blir för sött med vit choklad så kan man byta den mot mörkchoklad, eller helt strunta i glasyren och bara pudra över florsocker.

Servera som den är bara, eller med lite grädde eller vispad vaniljsås. Gott till är syrliga bär, hallon eller passionsfrukt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0